Un profesor antivaccinist a fost concediat. Mesaje scrise de el pe grupul elevilor: “Marș! Coringență! O aduc pe Șoșoacă!”

Un profesor de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, județul Iași, a fost concediat după ce a făcut propagandă împotriva vaccinării în rândul elevilor. Acum patru ani, același profesor le arăta elevelor filme cu avorturi, pentru a le “educa”.

Profesorul de Științe Sociale, Augustin Cezar Vieru, a fost eliberat din funcția pe care o deținea la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, județul Iași, după ce a făcut o propagandă agrsivă împotriva vaccinării, în rândul elevilor, scrie publicația reporteris. Profesorul, care se declara drept vicepreședinte al Partidului neo-legionar Noua Dreaptă, a contestat decizia la Tribunal.

Augustin Cezar Vieru a predat la clasele de gimnaziu ale școlilor Bohotin și Roșu, subordonate liceului din Răducăneni. Elevii și părinții s-au plâns de comportamentul profesorului, care i-a amenințat, le-a vorbit urât și le-a dat în permanență link-uri care prezentau cât de periculoase sunt vaccinurile anti-Covid 19.

„Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje că nu-mi pasă ce spuneți”, îi spunea eleva Alexandra profesorului său, care punea pe grup link-uri cu proteste antivaccin. O mamă a unui elev i-a scris și ea profesorului: “Amenințările au apărut după ce mama unui copil îi spusese: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”. Profesorul i-a răspuns părintelui, spunându-i că va face un scandal de proporții naționale.

 „Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa”, le mai spunea Augustin Vieru elevilor săi pe același grup. „Mai mult, eu am și numărul doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, amenința Vieru pe grup.

Profesor: „Marș, că așa vrea mușchiul meu!”

Copiilor le spunea “Marș afarăăăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa! Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”. Aceste mesaje sunt scrise pe grupul de elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Bohotin, informează sursa citată. Copiii de 14 ani îi atrăgeau atenția profesorului că nu are dreptul să-i amenințe cu scăderea notei la purtare doar pentru că nu sunt interesați de teoriile sale antivacciniste. „Degeaba sunteți profesor de Socială”, a tras o elevă concluzia.

Exemple de mesaje transmise de profesor elevilor

„O MASCOTĂ SIMBOLICĂ ÎN PIAȚA VICTORIEI CARE ARATĂ CĂ NUMAI UN PROST POATE FI DE ACORD CU VACCINURILE ANTI COVID, CARE SUNT SERURI EXPERIMENTALE ȘI UCIGAȘE”

„MARȘ MĂ TÂMPITULE MĂĂĂĂĂ. MARȘ AFARĂĂĂĂĂ. NU AI CE CĂUTAAAAA. ȘI ÎȚI VORBESC CU MARȘ CĂ AȘA VREA MUȘCHIUL MEU.”

„SUNT VICEPREȘEDINTELE PARTIDULUI NOUA DREAPTĂ PENTRU CINE NU ȘTIA. DE ASTA SPUNEAM CĂ NU ȘTIE CU CINE SE PUNE. ÎN POZA DE MAI SUS SUNT CU TUDOR IONESCU, PREȘEDINTELE PE ȚARĂ AL PARTIDULUI NOUA DREAPTĂ”.

„MAI MULT, EU AM ȘI NR DOAMNEI SENATOR ȘOȘOACĂ. MĂ GÂNDESC CHIAR SĂ-I FAC CUNOSCUT ACEST CAZ. ȘI ARE EA GRIJĂ APOI ȘI DE DOAMNA AGRESIVĂ DIN SEARA ASTA. POATE VREȚI UN SCANDAL DE PROPORȚII NAȚIONALE. DOAR UN TELEFON AM DE DAT ȘI DECLANȘEZ URAGANUL. VEDEM NOI APOI CINE RĂMÂNE FĂRĂ PÂINE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...