Un proiect de vanitate? Egiptul își mută guvernul. Cum arată Noua Capitală Administrativă (VIDEO)

Egiptul își va muta guvernul în Noua Capitală Administrativă începând din una decembrie. Guvernul egiptean își va transfera birourile la noua locație, în apropiere de Cairo.

Abdel Fattah al-Sisi, președintele țării, a ordonat să se înceapă transferul către districtul guvernamental din Noua Capitală Administrativă pentru o perioadă de 6 luni. Noua capitală este descrisă drept „un oraș inteligent”. Acolo vor locui 6,5 milioane de persoane şi astfel se va permite decongestionarea orașului Cairo. De asemenea, noul oraș va cuprinde un district guvernamental, un district al afacerilor, parcuri mari şi un district diplomatic. Potrivit presei internaționale, costurile pentru construirea lui ajung la 40 de miliarde de dolari.

Vine arhitectura templelor faraonice

În inima noii capitale, muncitorii pun deja ultimele retușuri. Ce va „conține” noua Capială: bulevarde cu ministere care reflectă arhitectura templelor faraonice și se învecinează cu un complex islamic ridicat, două clădiri ale parlamentului cu cupole și un complex prezidențial întins. Orașul, cunoscut pur și simplu drept Noua Capitală Administrativă, este proiectat să funcționeze cu tehnologie inteligentă. Acesta va fi departe de aglomerația din Cairo. De asemenea, „orașul inteligent” va găzdui universități, spații de relaxare și entertainment și zone diplomatice.

Criticii au numit noua capitală „un proiect de vanitate”...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...