Un pumn în stomac: Adevărul despre ULTIMELE zile ale lui Robin Williams

Un documentar, realizat la șase ani de la moartea actorului american Robin Williams, care reprezintă mai mult decât un simplu documentar. S-ar putea spune că e o lovitură sau, mai degrabă, un pumn în stomac…

La 11 august 2014, Robin Williams a fost găsit spânzurat în conacul său Paradise Cay, din California. Documentarul „Robin’s Wish”, care narează ultimele zile din viața actorului, e un pumn în stomac, potrivit ilgiornale.it.  Scurtmetrajul regizat de Tyler Norwood va fi lansat în Statele Unite pe 1 septembrie și arată pentru prima dată lupta actorului împotriva demenței cu corpi Lewy. Declinul brusc al bolii descoperită în 2013, demența difuză cu corpi Lewy – o boală neurodegenerativă care duce la dezechilibru mental, l-a aruncat în cea mai neagră disperare.

Încerca mereu să se controleze

Și soția actorului, Susan Schneider Williams, a dezvăluit episoade dureroase petrecute în zilele de dinainte de sinucidere. De fapt, mai ales Susan este  cea care povestește drama trăită și declinul tragic al lui Robin Williams: „Mersul său era lent și nesigur, uneori nu se mai putea mișca și când ieșea, se simţea frustrat. Cel mai rău era atunci când se bloca în timp ce vorbea, pentru că nu-şi găsea cuvintele. Avea probleme de vedere, nu putea evalua distanța și nici profunzimea. Avea o stare permanentă de confuzie, iar apoi, i-au diagnosticat boala. Știa asta, era conștient de cât de gravă era, dar încerca mereu să se controleze.

În ultima lună însă, nu mai reuşea deloc şi a cedat”. Cu toate acestea, la câteva zile de la comemorarea morții sale, soția lui dezvăluie: „Am suferit atât de mult pentru decizia sa, întreaga familie, dar l-am iertat, nu-l pot învinovăți pentru nimic. Pentru mine, el a fost cel mai bun bărbat pe care l-am cunoscut vreodată”.

Închiderea unui cerc

În fapt, documentarul „Robin’s Wish” reconstituie ultimele zile din viața unuia dintre cei mai strălucitori și iubiți actori ai cinematografiei mondiale, prin mărturisirile și contribuțiile actorilor, regizorilor și medicilor care l-au frecventat în ultimul an.

„Prin acest documentar am vrut să închid un cerc și să onorez amintirea lui Robin. Întreaga lume va putea analiza mai în profunzime caracterul inspirator și experiențele unui om cu adevărat incredibil, care a atins inimile tuturor. Sper că vom face un bine lumii arătând calvarul prin care trecea Robin”, a explicat regizorul Norwood într-o conferință de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...