Un război în trei faze? Cotidianul german Bild expune planurile președintelui rus Vladimir Putin

Cotidianul german BILD dezvăluie planurile președintelui rus Vladimir Putin de a ocupa două treimi din teritoriul actual al Ucrainei, într-un război în trei faze. Rusia ar ajunge până la granița cu România.

Dacă Putin va decide invazia, atacul ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022. Aceste detalii ale posibilului plan rusesc au fost dezvăluite cotidianului german BILD de surse din NATO și din serviciile de informații. În prima etapă, Rusia intenționează să cucerească sudul Ucrainei, „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a spus un ofițer de rang înalt pentru Bild.

Rusia intenționează să folosească navele transferate din Marea Baltică în regiune în primăvară, „pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa”, a declarat un ofițer superior al informațiilor occidentale. Un alt oficial militar de rang înalt a clarificat că planurile Rusiei prevăd o operațiune de debarcare „la est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo”. Trupele ruse „vor înainta la nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor avansa în Transnistria”, înconjurând Odesa. Totodată, în regiunea Herson, de-a lungul fluviului Nipru, se vor desfășura operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale, blocând poduri peste cel mai important râu al țării și întrerupând astfel aprovizionarea. Totodată, din Crimeea vor fi lansate focuri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene cele mai puternice.

Dacă acest lucru va reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc

În același timp, unitățile de tancuri rusești, cu sprijinul marinei și al forțelor aeriene, vor avansa spre vest din Donbasul ocupat, apoi se vor diviza și vor avansa, pe de o parte, spre Zaporojie (un important centru militar din sudul Ucrainei) și spre Crimeea. Dacă acest lucru va reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va construi un coridor din Rusia până la granița NATO cu România, scrie ziarul german.

Faza 2: Nord-Est

În paralel cu prima fază a războiului, aeronavele și rachetele balistice ale lui Putin plănuiesc să slăbească capacitățile militare ale Ucrainei în toată țara. Dacă Kremlinul va considera că sunt îndeplinite condițiile, unitățile de tancuri rusești ar putea trece granița în regiunile Lugansk și Harkov și ar putea avansa spre marile orașe Dnipro și Poltava. „În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer.

Faza 3: Kiev

În a treia etapă, armata Kremlinului va ataca Kievul din nord. „Desigur, acest lucru s-ar putea întâmpla la începutul războiului, dacă circumstanțele o cer”, a declarat o sursă pentru Bild. Strategii NATO nu sunt siguri dacă regimul Lukașenko din Belarus va lua parte la ostilități. Dacă Belarus se alătură atacului, Rusia ar putea înconjura Kievul din nord-est și nord-vest. În cele din urmă, trupele ruse vor avansa „aproximativ până la linia Korosten-Uman pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei. Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei”. Ca urmare a unui astfel de plan, Rusia ar putea ocupa aproximativ două treimi din teritoriul actual al Ucrainei.

O altă sursă a spus: „Dacă Rusia intră, sancțiunile vor fi în continuare. Deci nu are sens să te oprești la jumătatea drumului”. „Ucrainenii vor lupta, dar nu vor putea rezista marelui atac al rușilor”, a mai declarat oficialul de rang înalt pentru BILD. Potrivit acestuia, forțele armate ale Kievului se vor retrage în vestul țării „dacă nu sunt complet distruse”. Un alt ofițer a spus că rachetele antitanc americane Javelin nu vor fi suficiente pentru toate tancurile rusești și că dronele turcești Bayraktar ar fi o pradă ușoară pentru avioanele de război rusești. Potrivit acestuia, pentru apărarea Ucrainei sunt necesare rachete antiaeriene occidentale moderne, precum Patriot, și rachete antinavă, precum Harpoon. „Aliații regândesc acum aprovizionarea cu arme către Ucraina. Dar această decizie nu poate veni de la NATO, ci doar de la membrii săi suverani”, a spus un ofițer de securitate occidental.

Și The Washington Post notează, citând „un document american”, că Rusia pregătete o ofensivă împotriva Ucraiei cu până la 175.000 de militari, anul viitor, concentraţi în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă.

2 COMENTARII

 1. Ucraina arată echipamentele militare americane, promite că va lupta împotriva Rusiei.
  KYIV, 6 dec (Reuters) – Președintele ucrainei Volodimir Zelenski a declarat luni că forțele sale armate sunt capabile să lupte împotriva oricărui atac rusesc, în timp ce țara și-a marcat ziua armatei naționale cu o expoziție de vehicule blindate și ambarcațiuni de patrulare americane. „Armata ucraineană… este încrezătoare în puterea sa și este capabilă să zădărnicească orice plan de cucerire al inamicului”, a spus el.

  Cum ar putea Rusia să câștige cel de-al treilea Război Mondial… în doar câteva minute: un nor mortal de resturi a alergat spre Stația Spațială Internațională – după ce Rusia și-a aruncat în aer propriul satelit pentru a-și arăta puterea. Problema terifianta? Forțele noastre se bazează pe tehnologia spațială pentru a ne apăra AEROSPAȚIAL ȘI APĂRARE

  Putin și Xi lucrează împreună pentru a-l forța pe Biden într-o criză cu două fronturi pe care nu o poate câștiga
  „Nu cred că Statele Unite sunt pregătite să intre în război în Ucraina. Nu cred că Statele Unite sunt pregătite să intre în război pentru Taiwan”, a spus Lyle Goldstein, expert în China și Rusia, care a servit timp de 20 de ani. ca profesor de cercetare la Colegiul Naval de Război până în octombrie și acum deține poziția de director al angajamentului în Asia la think tank-ul Priorităților Apărării, a declarat Newsweek .

  Pentagonul a evitat până în prezent … în mod direct … capacitatea sa de a lua două teatre majore dintr -o dată.

 2. Primele fotografii ale forțelor aeriene egiptene Sukhoi Su-35SE Flankers proaspete din fabrică au fost surprinse, se pare, deoarece primul lot de avioane era într-un zbor de livrare către Africa de Nord. Imaginile a cinci „Super Flankers” diferite dezvăluie că aeronavele sunt pictate în aceeași schemă de camuflaj ca noile MiG-29M/M2 Fulcrums din Egipt.
  https://www.thedrive.com/the-war-zone/35055/here-are-the-first-photos-of-egypts-new-su-35-super-flankers
  Fotografiile au fost făcute de Andrey Neyman pe 22 iulie, când cinci avioane de vânătoare Su-35SE au sosit la Novosibirsk pentru o oprire de combustibil. Locația și traseul sugerează că avioanele erau livrate în Egipt de la Uzina de Avioane Komsomolsk-on-Amur (KnAAZ) din Orientul Îndepărtat al Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...