Un restaurant de la malul mării a intrat în istoria controalelor ANPC. Și-au pus colacul de wc pe cuptorul de pizza

Publicat: 15 iun. 2025, 09:01, de Carmen Ciripoiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un restaurant de la malul mării a intrat în istoria controalelor ANPC. Și-au pus colacul de wc pe cuptorul de pizza

Un restaurant indian din Constanța, operat de societatea Indoro SRL se află în topul locațiilor cu cele mai șocante abateri descoperite de Cristian Popescu Piedone și echipa sa. Inspectorii au găsit un colac de wc depozitat pe cuptorul de pizza, un risc major de contaminare a alimentelor.

Simbolul neglijenței extreme

Cristian Popescu Piedone a promit că va intensifica inspecțiile la restaurantele de la malul mării și s-a ținut de cuvânt. Controlul efectuat la un restaurant operat de Indoro SRL de la Bulevardul Tomis a avut loc în urma unei sesizări și i-a șocat chiar și pe reprezentanții ANPC.

Alături de murdăria de pe pereți și pardoseli sau spații frigorifice neigienizate, s-a găsit și un colac de toaletă depozitat direct pe cuptorul de pizza. Reprezentanților restaurantului nu le-a păsat că alimentele urmau să fie contaminate, apoi consumate de clienți…

Această practică a fost descrisă de comisarii ANPC ca fiind „inacceptabilă” din punct de vedere igienico-sanitar și a devenit simbolul neglijenței extreme din local.

Tăvi cu urme de arsură și resturi alimentare carbonizate, fire electrice care atârnau din pereți

Neregulile nu s-au oprit aici. Etichetele lipseau de pe ingrediente, iar tăvile aveau urme de arsură şi resturi alimentare carbonizate. Frigiderele erau deteriorate, cu grile de aer murdare, chedere rupte și acumulări de impurități.

Sosurile și alte ingrediente erau depozitate fără etichete care să indice data producției, ceea ce ridica riscuri de consum al produselor expirate. O altă problemă a reprezentat-o firele electrice expuse, care atârnau neprotejate pe pereți, fără să-i pese cuiva că acestea reprezintă un risc de electrocutare.

Restaurantul a fost închis temporar și a primit amendă de 10.000 de lei

La toate acestea se adaugă nerespectarea unui flux tehnologic funcțional, ceea ce favoriza contaminarea încrucișată între materiile prime și produsele finite.

În ceea ce privește personalul, acesta nu purta echipamente de protecție, încălcând grav normele de igienă alimentară, iar substanțele de curățenie erau depozitate în spațiul de preparare al alimentelor. Pentru toate aceste nereguli, restaurantul a primit o amendă de 10.000 de lei și a fost închis temporar până când situația se va remedia.