Un român a digitalizat primăriile din America. De ce nu a fost băgat în seamă în țara noastră

Alexandru Panait este unul din tinerii antreprenori care a dorit să scutească instituțiile publice de birocrație și cozi infernale. El a dezvoltat o aplicație prin care cetățenii pot comunica mai ușor cu funcționarii publici.

Ea se numește „E-Primăria Ta” și are ca scop să reducă toată hârțogăraia din administrația publică. Alexandru a avut ambiție și a configurat aplicația pentru toate cele peste 300 de primării ale orașelor din țară. Cu o bună parte din primării a și vorbit, însă degeaba, nici măcar l-au băgat în seamă. Când a văzut că nu mai are ce face pe la noi, s-a dus în State, potrivit Aleph TV.

În SUA, Alexandru și-a prezentat ideea iar acum toată administrația publică din statul Arizona urmează să fie digitalizată cu ajutorul aplicației sale. „Am rămas așa șocat. Adică după sute de încercări în România, sute de întâlniri cu sute de primari nu am reușit să înaintez iar aici la prima întâlnire deja oamenii au fost fascinați. Am ajuns la un timing potrivit pentru că acum la nivelul statului Arizona se dorește interconectarea tuturor administrațiilor. Din păcate trebuie să o spunem de-a dreptul în România corupția este la un nivel extrem de mare”, afirmă Alexandru Panait, fondatorul aplicației E-PrimăriaTa. Prin urmare, corupția din România l-a făcut să fie folositor în altă parte a lumii…

În ce constă inovația lui Alexandru Panait

Inovația actuală a soluției constă în: QR Code pentru validarea documentelor fizice prin scanare; Formulare Standardizate; Semnături Digitale pentru a da valoare juridică documentelor; Platforma este dezvoltată modular, astfel încât pot fi adăugate ușor noi servicii, fără întreruperi de funcționare; Orice update făcut în sistem se aplică simultan la toate instituțiile înregistrate în platformă; În funcție de specificul instituției publice, soluția poate fi adaptată cu ușurință, sisteme medicale, sisteme juridice etc; Sistemele pot fi interconectate și datele sunt accesibile între instituțiile din platformă.

Bazele proiectului au fost puse de Alexandru Panait care, împreuna cu echipa sa, a lansat în 2017 prima tehnologie Blockchain din România. La finele anului 2019, acesta a format o echipă mixtă din ingineri software și experți în criptografie și a dezvoltat aplicația e-primariaTa.ro. La un n după proiectarea tehnologiei, el a lansat versiunea BETA a aplicației e-primariaTa, în urma unei investiții private de 200.000 de euro.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu a fost băgat în seamă în țara noastră ? Alexandru Panait este un om integru, incoructibibil cu o echipă mixtă din ingineri software și experți în criptografie. Potiticienii vostri, ai nostri sunt niste semianalfabeti, nu stiu sa deschida un notebook, laptop sau un calculator daramite sa mai lucreze pe noua tehnologie. Saracia voastra si hotia din tara se graieste cu voce tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole