Un român beat a intrat cu o mitralieră într-o biserică din Franța. Ce le-a spus apoi polițiștilor

Un român a fost arestat după ce a intrat, duminică, într-o biserică din Ajaccio cu un pistol mitralieră care s-a dovedit apoi a fi fals. Bărbatul era foarte beat și le-a spus polițiștilor că a găsit arma pe plajă și a luat-o pur și simplu cu el.

Incidentul a avut loc duminică dimineața, pe 30 ianuarie, în biserica Saint- Roch din orașul francez Ajaccio, după ce un bărbat despre care martorii au spus inițial că purta și cagulă a intrat la slujbă cu un pistol-mitralieră, scrie Libertatea, care citează France 3.

Bărbatul a pus mitraliera lângă scaun, iar credincioșii au apelat imediat poliția, care a evacuat biserica.

”Când a ieșit, au sărit asupra lui polițiștii care îl așteptau. Era complet beat, dar este greu să faci diferența dintre armele false și cele care nu sunt, când nu le ai în mână”, a spus un martor, care a remarcat și faptul că „oamenii au rămas foarte calmi”.

Arma era falsă

Polițiștii care l-au arestat pe suspect au descoperit imediat că arma era falsă, iar bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate. L-au dus la secție, unde au aflat că este un român, născut în 1967.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a găsit arma falsă pe plajă și a luat-o pur și simplu cu el, fără intenția de a face rău cuiva.

Românul a recunoscut toate faptele și a spus la tribunal, pe 1 februarie, că era foarte beat, fiind judecat în regim de procedură simplificată de recunoaștere a faptelor, la Ajaccio.

A fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, cu probațiune timp de doi ani (muncă obligatorie și terapie de dezalcoolizare obligatorie).

De asemenea, a fost condamnat la pedeapsa suplimentară de interdicție de a deține o armă timp de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...