Gest impresionant în Franța: Un român fără adăpost și-a donat economiile pentru victimele inundațiilor

Presa franceză este impresionată de gestul unui român care trăiește pe străzile din Nisa. Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut drept Jojo, și-a donat economiile pentru a ajuta victimele inundațiilor, scrie Paris Match.

Ion-Nelu Gioroiu, un român fără adăpost din Nisa, a adunat 150 de euro din vânzarea unei reviste publicate de asociația Solidarity 06 în beneficiul celor fără adăpost. El a donat această sumă victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes.

Sunt peste patru ani de când Jojo, în vârstă de 52 de ani, a dormit pe străzile din Nisa. Dar zilele trecute, impresionat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, românul și-a donat economiile pentru ajutorarea acestora.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg. Știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat să doneze. Mi-a spus că a reușit să pună niște bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce înseamnă să rămâi fără tot…. a scos două pungi cu bancnote mici și a insistat să le luăm”, a scris pe Facebook un reprezentant al asociației care aduna fonduri pentru victimele inundațiilor.

https://www.facebook.com/solidarite06/posts/212187596908026

Abandonat la nașterea în Craiova, Jojo a crescut într-un orfelinat în perioada comunistă, apoi a plecat din țară pentru a munci în Italia și mai apoi în Franța. Aici a făcut muncă de grădinar, dar a locuit mereu pe străzi, în ultima perioadă lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (Mamac) din Nisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...