Un șef de spital din Ucraina castrează soldații ruși

Războiul din Ucraina scoate la iveală multe drame, dar și mult putregai uman. Aflăm despre copii omorâți, despre școli și maternități bombardate, despre civili căzuți sub bombe, despre morți depozitați în dube frigorifice, înainte de a fi îngropați în saci de plastic, unul peste altul. Și ne oripilăm.

Acum auzim și despre un șef de spital mobil din Ucraina care declară, fără vreo reținere, că el și medicii săi îi castrează pe soldații ruși care ajung în spital.

Acesta a afirmat la un post de televiziune că soldații ruși sunt niște gândaci, nu oameni, și trebuie să fie castrați.

Se numește Gennadiy Druzenko, are 49 de ani, este de profesie avocat și a înființat, încă din 2014, când cu Euromaidanul, primul Spital Voluntar Mobil în estul Ucrainei, în apropierea republicilor separatiste, unde acum au loc lupte acerbe. Într-un interviu acordat postului Ucraina-24, Druzenko declară că și-a instruit medicii să castreze soldații ruși capturați.

„Întotdeauna am fost un mare umanist și am spus că, dacă un om este rănit, nu mai este un inamic, ci un pacient. Dar acum [am dat] ordine foarte stricte de a castra toți bărbații [ruși capturați], pentru că sunt gândaci, nu oameni” – a afirmat el.

Mai apoi, când mai multă lume i-a contestat metoda, el a spus că nu a fost dat niciun ordin de castrare a prizonierilor și că spitalul său „salvează vieți, punct”.

Cu toate acestea, el a adăugat apoi pe Facebook: „Vom ucide. Nu prizonieri – [dar] bărbați brutali care îmi violează pământul”.

Despre castrarea soldaților ruși au auzit, desigur, și șefii din Rusia. Comisia Rusă de Investigații i-a deschis un dosar penal pentru instigare la violență prin castrare. Și, dacă, pentru că în război nu e nimic oblu de la un capăt la altul, Druzenko va fi capturat, va fi judecat în conformitate cu legea rusă. Șeful acestei comisii se numește Alexander Bastrykin și a fost coleg de facultate cu Vladimir Putin.

„Șeful proiectului Spitalul mobil ucrainean, Ghenadi Druzenko, a făcut apel la violență împotriva soldaților capturați ai Forțelor Armate Ruse în direct pe un canal TV ucrainean. El a dat această instrucțiune medicilor din spitalele mobile. Castrarea este contrară legii și normelor de etică medicală” – afirmă Bastrykin.

Acum, Druzenko urmează să fie trecut pe lista de urmăriți internaționali a Rusiei.

Prin spitalul lui Druzenko au trecut, din 2014 până acum, cam 500 de medici care au lucrat sub îndrumarea lui Druzenko.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole