Un sfert din locuitorii R. Moldova au și cetățenie română. Câte solicitări mai sunt în curs de procesare

Aproximativ 650.000 dintre locuitorii Republicii Moldova au obținut deja și cetățenie română iar alte 60.000 de solicitări sunt în curs de procesare, conform datelor oferite de Ministerul Afacerilor externe.

La începutul verii erau deja oficial 650.000 de moldoveni care dețineau și cetățenie română. În condițiile în care, conform ultimelor date ale Biroului Național de Statistică, populația Republicii Moldova este de 2,7 milioane, înseamnă că unul din patru moldoveni are și cetățenia română.

Printre cei cu dublă cetățenie se numără inclusiv președintele Maia Sandu (foto stânga) și prim – ministrul, Victoria Gavriliță.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în prezent, există un număr de 60.747 de cereri în așteptare de redobândire a cetățeniei române din partea unor cetățeni ai Republicii Moldova. Cele mai multe au fost depuse la consulatele României de la Chișinău – 34.882, apoi la Bălți – 22.022 de cereri și apoi la Cahul – 3.843 de cereri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...