Un șofer ucrainean a fost arestat, după ce a fost prins cu țigări de contrabandă de peste trei milioane lei

Publicat: 15 mai 2023, 15:34, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Un șofer ucrainean a fost arestat, după ce a fost prins cu țigări de contrabandă de peste trei milioane lei

Aproape trei milioane de țigarete au fost descoperite de polițișii de frontieră și vameșii din PTF Giurgiu, ascunse într-un camion condus de un șofer ucrainean, ce transporta varză. Șoferul a fost arestat.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Giurigu, șoferul s-a prezentat la intrarea în țară cu documente ce arătau că transportă varză din Macedonia în Ucraina.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române în vederea desigilării mijlocului de transport şi efectuarea unui control amănunțit asupra incărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele mărfii declarate în documente (metoda capac), 297 de baxuri ce conţineau 2.970.000 de țigarete (148.500 de pachete).
Țigările, în valoare totală de aproximativ 3.267.000 de lei, au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă – precizează reprezentanții IPTF Giurgiu.