UPDATE Un student din București s-a aruncat de pe cămin / Medicii au constatat decesul

Un student în vârstă de 22 de ani din București s-a aruncat de pe clădirea căminului în care locuia, după trei ore în care a stat pe acoperiș. La fața locului se aflau deja ambulanțele și negociatorii.

La fața locului erau deja două ambulanțe SMURD, gata să intervină, însă, după mai bine de trei ore, tânărul s-a aruncat de pe clădire. Salvatorii nu apucaseră să monteze saltelele de amortizare.

Tot la fața locului era și o tânără, nu se știe însă dacă iubita, prietena sau o cunoștință. Din păcate, nici aceasta nu a reușit să îl convingă pe tânăr să renunțe la gestul extrem, conform Antena3.

Tânărul în vârstă de 22 de ani era cunoscut ca fiind consumator de droguri. Se pare că era în sevraj, fiind incoerent în timpul negocierilor. În aceste momente i se acordă primele îngrijiri medicale, cu speranța că va fi stabilizat.

UPDATE 1. Precizările ISU

„Am vrut și am încercat să amplasăm aceste saltele, dar persoana a fost foarte suspicioasă, se uita tot timpul în stânga, în dreapta, în jos. În momentul în care a venit autoscara, nu am reușit să o calăm din primele clipe ale intervenției (…).

Am încercat să le punem și totodată am stat cu ochii pe el să nu-i creăm mai multă dorință de a se arunca. Nu putem vorbi despre un eșec pentru că, până la urma urmei, suntem profesioniști.

Eu am de spus doar atât: dacă exista o fărâmă ca persoana să dorească să fie salvată și ca noi să simțim că putem să acționăm, noi acționam. Am reușit, într-o oarecare măsură, să nu ne vadă și să nu-i distragem atenția.

Nu voia nici să o calăm (n.r. autoscara). Oamenii erau pregătiți, lăsați jos acolo, să nu-i vadă, era motorul pornit, pompa calată, noi doar aveam nevoie să ridicăm o manetă și deja autoscara era sus”, a declarat reprezentatul ISU.

UPDATE 2: Tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. A fost declarat decesul.

UPDATE 3: Motivul pentru care tânărul s-a sinucis

Tânărul tocmai se despărțise de iubita sa pentru că presupunea că aceasta face experimente pe creierul lui, scrie Antena 3. Fata povestește că fostul ei iubit se mai lăsase de droguri cât de cât în ultima perioadă. Negociatorii au urcat pe un geam din acoperiș și au vorbit de la egal la egal cu el o vreme. Iubita lui a sosit și a iesit și ea pe un geam de la un etaj inferior tot ca să vorbească cu el, în speranța că îl va face să se răzgândească, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole