Un studiu dă de pământ cu regulile de distanțare socială la nivel mondial

Un studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology dă peste cap tot ceea ce s-a propagat de la începutul pandemiei în legătură cu distanțarea socială.

Cercetătorii spun că în riscul de infectare cu Covid-19 nu există nici o diferență dacă stai la interior la doi metri sau la 20 de metri. Potrivit cercetătorilor, au fost omiși mulți factori care cuantifică cu exactitate riscul de transmitere în interior. Analiza lor arată că multe spații care au fost închise de fapt nu trebuie să fie.

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o metodă de calcul al riscului de expunere la Covid-19 într-un cadru interior, care are în vedere cantitatea de timp petrecut în interior, filtrarea și circulația aerului, imunizarea, varianta tulpini, utilizarea măștii și chiar activitate respiratorie, mâncarea, vorbitul sau cântatul.

Argumente nu foarte exacte

De multe ori spațiul este suficient de mare, ventilația este suficient de bună, pentru ca acele spații să opereze în condiții de siguranță chiar și la capacitate maximă, iar argumentele științifice pentru reducerea capacității în aceste spații nu sunt foarte exacte, spun cercetătorii de la MIT.

Singura justificare s-a bazat pe studii pentru tuse și strănut. Iar purtarea măștii blochează transmiterea picăturilor provocate de acestea. Agenții patogeni călătoresc prin aer în interior atunci când oamenii vorbesc, respiră sau mânâncă.

Măsuri nebunești

Majoritatea persoanelor care transmit Covid sunt asimptomatice. Timpul petrecut în zona închisă este mai important decât de cât de departe ești de persoana infectată.

Mai precis, cercetătorii Bazant și Bush pun sub semnul întrebării recomandările Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Science din Statele Unite ale Americii. În ceea ce privește distanțarea în aer liber, Bazant spune că nu are aproape niciun sens și că măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt „nebunești”..

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

600 de elevi din Sectorul 5 vor beneficia de sprijin financiar...

Primăria Sectorului 5, împreună cu Fundația Tinmar, lansează programul de burse „Educație pentru viitor- Bursele Fundatiei Tinmar”, program care are ca scop stimularea performanței...

Gică Popescu îi cere premierului bani pentru sport

Gică Popescu, renumitul fotbalist și actual președinte al Farului, își direcționează eforturile către o schimbare legislativă majoră. Acesta vizează adaptarea legii astfel încât toate cluburile...