Un tablou semnat de Adrian Ghenie, vândut cu 7 milioane de euro la Hong Kong

Adrian Ghenie, cel mai cunoscut și bine vândut pictor român contemporan, a mai dat o lovitură: a vândut un tablou la o licitație ce a avut loc la Hong Kong cu suma de 7 milioane de euro.

Este vorba de lucrarea intitulată „Artă degenerată”,  realizată în 2018, și care este o reinterpretare a celebrului portret al lui Vincent van Gogh cu urechea tăiată, potrivit realitatea.net.

Licitația a pornit de la 35 de milioane de dolari Hong Kong și a urcat până la 56,85 de milioane, echivalentul a 7 milioane de euro.

Ghenie l-a mai parafrazat pe maestrul olandez și în 2016, când tabloul „Floarea-Soarelui în 1937”, inspirat de celebra pânză a lui van Gogh a fost vândut cu peste 4 milioane de lire sterline.

În octombrie, Ghenie a mai dat o lovitură, cu lucrarea „Turning Point 1”, vândută la Londra pentru 3,2 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...