Un Taj Mahal mai mic, cadou pentru soție

Un om de afaceri indian, în vârstă de 52 de ani, a construit o replică la scară redusă a emblematicului Taj Mahal ca locuință pentru soția sa, în vârstă de 27 de ani, transmite BBC.

Anand Prakash Chouksey a construit „monumentul iubirii” în orașul Burhanpur din statul Madhya Pradesh situat în central Indiei.

„A fost un cadou pentru soția mea, dar și pentru oraș, și oamenii săi”, a declarat Chouksey pentru BBC.

Construcția a costat aproximativ 20 de milioane de rupii (199.000 de lire sterline; 260.000 de dolari) a mai spus el.

Casa este formată din două dormitoare principale care sunt situate pe două etaje separate. De asemenea, are o bibliotecă și o sală de meditație. Salonul prezintă coloane de marmură, o scară generoasă și un tavan aurit.

Construirea replicii celebrului monument a durat trei ani și a fost necesară o serie de vizite în orașul Agra, unde se află Taj, pentru ca soții Chouksey să poată studia diferitele amănunte arhitectonice ale renumitului mausoleu.

Replica lui Chouksey una dintre proprietățile sale, care include și un spital, atrage un număr constant de vizitatori.

”Domnul Chouksey nu este primul care s-a inspirat din frumusețea Taj Mahal”, precizează BBC.

În 2013, un oficial guvernamental pensionar din statul Uttar Pradesh din nordul Indiei a construit o replică a Taj Mahal-ului în memoria soției sale.

70.000 de turiști zilnic

Taj Mahal, mausoleu din secolul al XVII-lea din orașul Agra, a fost construit de împăratul Mughal Shah Jahan în memoria reginei sale Mumtaz, care a murit în timp ce dădea naștere celui de-al 14-lea copil.

Uimitorul monument de marmură, renumit în întreaga lume, este una dintre cele mai mari atracții turistice din India. Înainte de pandemie, era vizitat de până la 70.000 de turiști în fiecare zi, printre care celebrități și demnitari.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole