Un temut interlop a fugit din țară. Robert Nica s-ar fi refugiat în Italia ca să scape de închisoare

Publicat: 20 iun. 2024, 15:33, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Un temut interlop a fugit din țară. Robert Nica s-ar fi refugiat în Italia ca să scape de închisoare
Un temut interlop a fugit din țară. Robert Nica s-ar fi refugiat în Italia ca să scape de închisoare

Unul dintre cei mai de temut interlopi, Robert Nica, a fugit din țară. Acesta este căutat de poliție, pentru a fi reținut, însă ar fi fugit în Italia ca să scape de pedeapsă. Bărbatul ar fi luat legătura cu Mircea Nebunu, un alt fugar celebru.

Robert Nica fuge de poliție

Robert Nica, fost lider al temutei grupări Sportivilor, a reușit să părăsească România și să se refugieze în Italia. Conform unor surse, acesta a luat legătura cu Mircea Nebunu, un alt fugar cunoscut și membru influent al organizației criminale din București.

Nica, un fost rugbist și om de încredere al afaceristului Nicu Gheară, a devenit o figură notorie în anii ’90. El a fost unul dintre liderii grupării Sportivilor, cunoscută și sub numele de „Bercenari”, care a dominat scena interlopă după destrămarea clanului Cămătaru în 2004.

În 2006, DIICOT a destructurat și gruparea Sportivilor, iar Nica a fost arestat. După eliberare, s-a implicat în afaceri imobiliare, devenind un dezvoltator important în județul Ilfov. Cu toate acestea, viața sa a luat o turnură negativă din cauza drogurilor, ceea ce a dus la prăbușirea imperiului său financiar.

Pe lângă problemele legale legate de violență în familie și droguri, Nica a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare pentru deținere de droguri de mare risc, o sentință pronunțată de Curtea de Apel București pe 27 mai.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că înainte de condamnare, Nica a luat legătura cu Mircea Nebunu, care s-a stabilit în Italia după ce a fost condamnat la un an și o lună de închisoare pentru conducere fără permis. Nebunu a evitat extrădarea, profitând de faptul că în Italia conducerea fără permis nu este considerată o infracțiune.

În ciuda faptului că se afla sub control judiciar, Nica a ajuns ilegal în Italia, unde intenționează să-și execute pedeapsa. El speră să-și ispășească sentința în libertate, purtând doar o brățară de localizare.

Reprezentanții Ministerului de Interne italian nu au notificat încă Poliția Română despre situația lui Nica, care figurează în continuare pe site-ul Poliției Române la categoria „Most Wanted”. Această omisiune complică eforturile autorităților române de a-l aduce înapoi în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.