Un tribunal spaniol cere UEFA să anuleze toate sancţiunile la adresa echipelor iniţiatoare ale Superligii

Publicat: 04 iul. 2021, 20:30, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Un tribunal spaniol cere UEFA să anuleze toate sancţiunile la adresa echipelor iniţiatoare ale Superligii

Un tribunal spaniol a solicitat UEFA să anuleze toate sancţiunile la adresa echipelor Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, iniţiatoare, printre altele, ale proiectului Super Ligii europene de fotbal, scrie Reuters.

De asemenea, instanţa a solicitat ca UEFA să nu ia măsuri pentru excluderea acestor cluburi din competiţiile europene, inclusiv Liga Campionilor. Instanţa comercială din Madrid a decis că UEFA nu poate impune iniţiatorilor ”dizolvarea formală” a proiectului Superligii şi a blocat impunerea unei amenzi de 100 de milioane de euro pentru cele trei cluburi. Aşa cum s-a anunţat, preşedintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, a declarat joi că gruparea nu se teme de ameninţări, în contextul în care polemica privind participarea la Super Ligă nu a încetat, scrie presa italiană.

UEFA ne-a admis la următoarea ediţie a Ligii Campionilor şi îmi amintesc doar că din partea noastră există o dorinţă de dialog pentru a rezolva problema. Nu ne temem de ameninţări şi suntem convinşi că acţiunile noastre în justiţie vor avea succes. Cu toate acestea, avem nevoie de dialog şi sper că în curând vom putea discuta cu UEFA”, a spus Agnelli.

S-a deschis o investigație

Luna trecută, cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino au fost admise în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, în ciuda implicării lor în controversatul proiect al Super Ligii europene, care a generat furia UEFA. Scrisori de admitere au fost trimise tuturor participantelor la Liga Campionilor, ediţia 2021-2022, a precizat, pe 15 iunie, forul fotbalistic continental, care anunţase anterior că procedurile disciplinare împotriva celor trei cluburi „rebele” au fost suspendate.

UEFA a deschis o investigaţie împotriva celor trei grupări de top din Europa, însă a suspendat procedurile, după ce a fost notificată de autorităţile elveţiene în legătură cu un ordin judecătoresc al Tribunalului comercial din Madrid, obţinut de entitatea juridică European Super League Company SL.

Scrisorile de admitere au fost trimise tuturor cluburilor participante la competiţiile UEFA la nivel de club din sezonul viitor”, preciza atunci UEFA. Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino sunt ultimele dintre cele 12 cluburi care şi-au dat acordul, în luna aprilie, pentru lansarea Super Ligii europene şi care au rămas în continuare fidele acestui proiect, care a generat numeroase reacţii negative în lumea fotbalului.

Proiectul Super Ligii, condus de preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, implica participarea permanentă a 15 cluburi fondatoare la o competiţie aproape închisă.