Un vaccin anti-Covid-19 va fi testat pe femeile gravide

Vaccinul anti-coronavirus Pfizer/BioNTech va fi testat pe femeile gravide. Compania farmaceutică a anunțat că vor fi începute studiile clinice pentru a se observa care sunt efectele acestui ser asupra femeilor însărcinate.

La studiu vor participa femei au între 24 și 34 de săptămâni de sarcină. Conform NBC News și Mediafax, în cadrul studiilor clinice vor fi incluse aproximativ 4.000 de femei gravide din SUA, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie. Cercetătorii vor monitoriza eventualele efecte secundare negative la femei.

Din tot ceea ce vedem până acum de la femeile însărcinate care au făcut vaccinul, nu există semnale că ar exista probleme”, a afirmat Stacey Stewart, președintele March of Dimes.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, se pare că femeile gravide care se infectează cu SARS-CoV-2 riscă să dezvolte complicații. Inclusiv nașterea prematură reprezintă un risc.

Studiul Pfizer urmărește să vadă și dacă nou-născuții au în primele șase luni de viață anticorpi care teoretic ar trebui să fie transmiși de la mamă la făt.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...