Un vaccin anti-COVID nu va duce automat la sfârșitul pandemiei

Experții de la Imperial College London susțin că la nivelul întregii planete, doar unul din zece oameni va fi protejat împotriva coronavirusului în primul an după dezvoltarea unui vaccin.

Conform unei analize a capacității globale de producție a unui vaccin anti-COVID arată că mai puțin de două miliarde de doze ar putea fi livrate în anul 2021, în condițiile în care un vaccin ar primi undă verde în primele luni, scrie Sky News.

În contextul în care șapte din cele opt vaccinuri aflate în prezent în ultima fază de testare necesită efectuarea a două doze pentru fiecare persoană, calculele cercetătorilor arată că doar aproximativ 12% din populația de 7,8 miliarde de oameni a globului va fi imunizată.

Un profesor asociat de inginerie chimică la Imperial College din Londra, Cleo Kontoravdi, a declarat că „trebuie să fim clari că în primă instanță nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem această capacitate de producție”.

Analiza realizată de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations arată că mai puțin de jumătate din populația lumii ar putea fi protejată până la sfârșitul anului 2022, conform Știrileprotv.ro.

Astfel, măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului ar putea fi necesare în continure în următorii ani, cu excepția cazului în care va fi descoperită o nouă metodă prin care să se accelereze capacitatea de producție a vaccinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...