Undă verde pentru convocarea noului Parlament. Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru convocarea noului Parlament al României. Șeful statului a semnat, miercuri, decretul pentru convocarea noului legislativ.

Şedinţa va avea loc luni, la ora 12.00.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 decembrie a.c., decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 6 decembrie 2020m în ziua de luni, 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Luni a avut loc prima rundă de consultări de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru a stabili desemnarea unui premier care la rândul său să formeze un Guvern. Klaus Iohannis a anunțat că va convoaca noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Conform articolului 63 din Constituţie, Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri. Alagerile parlamentare din 2020 au avut loc pe 6 decembrie.

Conform BEC, în noul Parlament al României PSD are 110 deputaţi şi 47 de senatori, în total 157 de mandate, PNL are 93 de deputaţi şi 41 senatori, în total 134 de mandate, Alianţa USR-PLUS are 55 deputaţi şi 25 de senatori, AUR are 33 deputaţi şi 14 senatori, în total 47 de aleşi, iar UDMR are 21 deputaţi şi 9 senatori, în total 30 de mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...