Unde în România se află tramvaiul care reciclează ce nu îți mai trebuie

Tramvaiul reciclării a apărut recent în România și a fost gândit ca o variantă ecologică de colectare a deșeurilor electrice și electronice. 

Tramvaiul reciclării va circula în fiecare weekend pe traseele din oraşul Iași. Tramvaiul va circula în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 9:00 și 16:00, iar ieşenii sunt așteptați să aducă echipamentele de care vor să se debaraseze la capetele de linie.

Vagonul va prelua gratuit deşeurile electrice şi electronice de la populaţie, iar societatea de salubritate din Iași speră că astfel va creşte gradul de reciclare.

Tramvaiul are și un rol de educare

Pe lângă vagonul amenajat drept container, tramvaiul are și un vagon destinat copiilor, pentru că are și un rol de educare. Directorul societății Salubris, Cătălin Neculau, spune că proiectul a avut drept inspirație un model de acest fel folosit în Elveția.

E un proiect care vine în sprijinul cetățenilor municipiului Iași să se debaraseze de aceste DE-uri cât mai ușor și noi sperăm că prin acest proiect să atingem și ținta de colectare separată a deșeurilor și în special a celor electrice.

Acest proiect a costat 40.000 de lei, costuri pe care noi sperăm să le acoperim în prima jumătate a anului din colectarea acestor DE-uri şi din vânzarea lor”, a spus Cătălin Neculau, potrivit RADOR..

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...