Unde pot face turiștii test PCR în Egipt, Turcia, Dubai sau Maldive. Cât costă un test Covid în destinațiile exotice

Publicat: 08 dec. 2021, 18:30, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Unde pot face turiștii test PCR în Egipt, Turcia, Dubai sau Maldive. Cât costă un test Covid în destinațiile exotice
Sursa foto: Pixabay.com

Turiștii care vor pleca în vacanță în țări din afara UE vor trebui, să prezinte, la întoarcerea în țară, obligatoriu, un test PCR. Află cât costă un test PCR în aceste țări și unde poate fi efectuat.

În perioada 10 decembrie – 8 ianuarie, toți turiștii români care se vor întoarce în România din țări precum Egipt, Turcia, Dubai, Republica Dominicană sau Maldive vor trebui să prezinte, la vamă, un test negativ RT-PCR. Agențiile de turism care au vândut astfel de pachete turistice au făcut înțelegeri, deja, cu hotelurile, astfel încât turiștii să se poată testa, contra-cost, chiar la unitățile de cazare.

„Ca urmare a ultimelor reglementări referitoare la obligativitatea prezentårii unui test negativ RT-PCR la revenirea în România din țări aflate în afara Uniunii Europene, între 10 decembrie 2021 și 8 ianuarie 2022, Paralela 45 informează că în toate destinațiile alese de turiștii săi pentru vacanțe în perioada următoare se pot efectua teste cu usurință, în termen și la un preț accesibil”, se arată într-un comunicat al Paralela 45, unul dintre cei mai mari touroperatori din România.

Agențiile au încheiat contracte cu hoteluri și cu clinici locale

“Testarea PCR se va putea efecta atât în cadrul hotelului unde este cazat turistul, cât și la clinicile locale recomandate de agenție. Toate informațiile necesare turistului sunt furnizate de către agentul de turism personal, agenția asigurându-se că toate călătoriile programate de sărbători se vor desfașura cât de normal posibil”, informează touroperatorul citat.

Cât costă un test PCR în Dubai sau în Turcia

Când vă stabiliți bugetul de vacanță, ar trebui să luați în calcul și costurile efectuării testelor PCR, care vor trebui efectuate cu cel 48 de ore mult înainte de a vă întoarce în România.

Costurile aproximative la acest moment sunt:

–             Turcia: 15-20 de dolari/persoană

–             Egipt: cca 40 de dolari/persoană

–             UAE: 50-60 de dolari/persoană

–             Republica Dominicană: cca 60 de dolari/persoană

–             Maldive: cca 100 de dolari/persoană

Agențiile de turism au cerut Guvernului ca testarea să fie făcută pe aeroport, în România

“Ca membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Paralela 45, alături de alți turoperatori de outgoing ceruse Guvernului, într-o scrisoare trimisă la începutul săptămânii, ca testarea turiștilor care revin în țară din state non-UE să fie realizată în aeroporturile românești, pentru eliminarea disconfortului creat acestora prin întreruperea vacanței pentru testare și cu generarea de venituri la bugetul de stat prin realizarea testelor pe teritoriul României”, informează agenția de turism.

Chiar și în noul context impus de aceste măsuri, interesul pentru vacanțele în afara spațiului UE rămâne constant. Prețurile pentru sejururi în Egipt, Dubai, Kenya sau alte destinații exotice sunt atractive, iar obligativitatea testării nu este un factor determinant pentru privarea de călătorii, spun touroperatorii.

De asemenea, având în vedere situația sanitară actuală, agențiile consideră că ar fi bine ca toți turiștii să încheie polițe de asigurare și sănătate care îi pun la adăpost de orice eveniment neprevăzut.

Lista semafor şi-a demonstrat eficacitatea până în prezent, asigurând un echilibru funcţional între măsurile de prevenţie şi reducere a efectelor pandemiei şi redeschiderea ramurilor economice cele mai afectare de restricţiile impuse de autorităţile sanitare. Nu considerăm oportună tranziţia de la lista semafor la împărţirea ţărilor în funcţie de poziţionarea lor geografică, respectiv state UE versus state non-UE, acest lucru fiind pe de o parte profund discriminatoriu şi pe de altă parte irelevant în contextul în care noua tulpină Omicron deja nu mai este endemică statelor africane în care şi-a avut originea”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele