Unde revin pedepsele corporale la școală

Academia Cassville a decis în luna iunie a acestui an să permită pedepsele corporale atunci când alte forme de disciplină au eșuat. Rămâne la latitudinea părinților să spună dacă acceptă sau nu ca copilul lor să fie pedepsit în acest fel, scrie FranceInfo.

În 2001, pedeapsa corporală a fost abandonată oficial în Cassville, SUA, dar acum a revenit. În anunțul academiei din Missouri, scrie că pedeapsa fizică va fi „rezonabilă”: constă în lovirea feselor cu un fel de scândură de lemn. Pedeapsa corporală este definită ca „folosirea forței fizice ca metodă de corectare a comportamentului unui elev”  cu scopul de a menține ordinea și disciplina în școlile academiei.

Dacă părinții permit ca copilul lor să fie bătut pentru disciplină, aceștia ar trebui să fie anunțați înainte ca acest lucru să se întâmple. Nu toată lumea poate pedepsi elevul: o singură persoană este responsabilă în mod specific. Ea face asta în fața unui angajat al academiei ca martor. Este indicat că nicio lovitură nu poate fi peste față. O precizie pe de altă parte – puțin curioasă dată fiind metoda: pedeapsa nu trebuie să ducă la vătămare fizică. 

Academia a trimis un formular anonim părinților, elevilor și personalului în luna mai, cerându-le să discute preocupările lor. Disciplina elevilor era pe primul loc pe listă, de unde și această propunere, care nu a făcut scandal în Cassville. Programul Today al NBC citează, de exemplu, un tată a două fiice, de 6 și 8 ani, pentru care copiii de astăzi nu înțeleg că acțiunile lor au consecințe. Prin urmare, a ales să accepte ca fiicele lui să fie pedepsite la școală, dacă este necesar.
O mamă, nu are nimic împotriva ideii de a da o palmă, dar nu depinde de personalul școlii să o facă. Dar liceenii au creat o asociatie pentru a denunta o politica abuziva si arhaica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...