Unde se află prima casă realizată cu imprimante 3D

Prima casă tipărită 3D din India poate oferi o soluție la deficitul de locuințe cu prețuri accesibile din țară, utilizând o tehnologie mai rapidă, mai ieftină și mai eficientă decât construcția tradițională, afirmă experții în construcţii.

Casa cu un singur etaj, cu o suprafață de aproximativ 56 de metri pătrați, a fost construită de Tvasta Manufacturing Solutions în orașul Chennai din sudul Indiei, în colaborare cu Centrul Terwilliger pentru Inovație în Adăposturi al asociaţiei umanitare Habitat for Humanity, potrivit Reuters. O casă poate fi construită în doar cinci zile și poate fi personalizată, astfel încât tehnologia este potrivită pentru programul de locuințe la prețuri accesibile al guvernului, precum și pentru relocarea în caz de dezastre, a spus Adithya Jain, cofondator și director executiv al Tvasta.

Construcția tradițională este plictisitoare și consumă mult timp, iar oamenii devin din ce în ce mai lăsați fără adăpost, deoarece accesibilitatea la locuinţe este limitată sau se stabilesc în case de calitate scăzută”, a declarat dl Jain pentru Thomson Reuters Foundation. „O casă la prețuri accesibile nu trebuie să fie de calitate scăzută. Cu imprimarea 3D putem asigura locuințe de bună calitate, accesibile și rezistente la dezastre cum ar fi cutremure și furtuni, la care oamenii din casele de calitate scăzută sunt mai vulnerabili”, a spus el.

Se reduce timpul de construcție

Imprimarea 3D pe scară largă câștigă teren în întreaga lume, unele proiecte producând o casă în doar 24 de ore de imprimare, pentru câteva mii de dolari. Spre deosebire de alte utilizări ale imprimării 3D – cum ar fi dispozitivele medicale – procesul, cunoscut și sub denumirea de fabricație aditivă, folosește de obicei o formă de beton cu uscare rapidă, tăiată precis de un extruder controlat de computer.

Tehnologia Tvasta, dezvoltată în India, nu numai că reduce timpul de construcție, dar reduce și risipa și este cu aproximativ 30% mai ieftină decât construcția tradițională. Casele sunt, de asemenea, proiectate să reziste condițiilor meteorologice tropicale ale țării. Guvernul prim-ministrului Narendra Modi s-a angajat să creeze 20 de milioane de locuințe urbane noi și 30 de milioane de case rurale până în 2022 în cadrul sistemului de locuințe pentru toți. Dar implementarea programului a fost lentă.

Aproximativ 65 de milioane de oameni trăiesc în mahalalele din India, care au devenit focare de infecții cu coronavirus. Crearea de locuințe la prețuri accesibile pentru a combate inegalitatea socială este o modalitate prin care guvernele pot ajuta economiile să îşi revină după pierderile generate de pandemia de coronavirus, potrivit RADOR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...