Unde se va opri Vladimir Putin? Părerea premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă cede că Vladimir Putin a mizat pe faptul că poporul ucrainean nu va lupta, iar țările din Uniunea Europeană și NATO vor avea poziții diferite. Cel mai bun răspuns la amenințarea din partea Rusiei este ceea ce se întâmplă în realitate, a afirmat, duminică seara, premierul României, Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă a fost întrebat la Digi 24 unde va vrea să se oprească Putin, iar premierul român a spus că pentru a se opri, Putin trebuie să înainteze.

„Ca să se oprească, trebuie să înainteze. În momentul de față, acțiunile pe care le desfășoară sunt concentrate pe aliniamentele pe care le vede toată lumea din imaginile care sunt furnizate din Ucraina. Această agresiune nejustificată, ilegală împotriva Ucrainei este cel mai mare conflict după al Doilea Război Mondial, la care nici unul dintre noi nu ne-am fi gândit să ajungem să trăim astfel de momente să vedem. Refugiați, care vin în mase foarte mari și pleacă de teroarea, de toată această brutalitate, care se întâmplă în Ucraina și încearcă să-și salveze copiii, încearcă să-și salveze bătrânii, încearcă să-și salveze familiile acolo unde este posibil”, a spus premierul.

Cel mai bun răspuns la această amenințare este ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate

De asemenea, premierul crede că cel mai bun răspuns la această amenințare este ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate.

Mizând pe faptul că poporul ucrainian nu va lupta, că armata ucraineană nu va lupta, că țările din Uniunea Europeană vor avea poziționări diferite, că în interiorul NATO vor exista probabil anumite fracturi, iacătă că nu s-a întâmplat așa. Dimpotrivă! Armata ucraineană luptă, poporul ucrainean susține exemplar, admirabil toată această acțiune, iar țările NATO și cele ale Uniunii Europene dau dovadă mai mult ca oricând de o unitate care nouă trebuie să ne dea curajul și tăria să vedem că tot ceea ce se întâmplă, toate măsurile pe care noi le luăm astăzi și care se vor lua în funcție de situație, astfel încât să adaptăm tot ceea ce înseamnă capabilități de descurajare și apărare nu fac altceva decât să ne garanteze siguranța și securitatea”, consideră Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...