Unde va fi obligatorie masca de protecție și care sunt excepțiile

Masca de protecție va deveni obligatorie și în aer liber, din momentul în care incidența COVID depășește 1 la mie într-o localitate. De asemenea, vor fi permise doar măștile chirurgicale și cele FPP2, nu și cele textile sau din plastic.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că masca trebuie purtată și pe stradă, dacă în preajmă sunt și alți oameni, și în stațiile de transport în comun sau în alte locuri aglomerate.

Măsura va intra în vigoare după ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Potrivit lui Arafat, acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul acestei săptămâni.

Șeful DSU spune că masca va fi obligatorie „cu excepția momentului în care ai activități individuale”.

În stația de autobuz, de metrou, pe stradă, când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc, când nu ai alți oameni în jur”, a explicat el.

Arafat a spus că măsura a fost luată deoarece varianta Omicron a coronavirusului este foarte contagioasă.

Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor apărea în ordin”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...