Unde votăm la alegerile locale

Cei care doresc să voteze la alegerile locale de anul acesta, din 27 septembrie, vor putea să o facă doar în localitatea trecută în buletin.

În plus, cei care vor să voteze pot să afle detalii  despre locul în care pot vota, la ce secție de votare sunt arondați, consultând site-ul oficial al Registrului Electoral. Alegătorii care doresc să voteze la alegerile locale din septembrie vor trebui să o facă în localitatea trecută în buletin, adică fie cea de domiciliu, fie cea de reședință (care apare pe viza de flotant, atașată buletinului).

„Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz”, este precizat în lege. În același timp, persoanele interesate pot afla și secția exactă de votare la care sunt arondați, consultând acest instrument pus la dispoziție de Autoritatea Electorală Permanentă. Tot ce trebuie să facă cel care vrea să voteze este completarea cu numele de familie și cu codul numeric personal a spațiilor aferente de pe site. Astfel, orice persoană poate stabili cum și unde va pune ștampila pentru alegerile locale.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole