Unele asociații de proprietari din București cer amânarea furnizării căldurii

Bucureștenii vor căldură, dar nu sunt încă dispuși să plătească. Astfel, de teama facturilor uriașe, o parte din asociațiile de proprietari au cerut amânarea furnizării agentului termic pentru noiembrie.

Din păcate, 60.000 de apartamente din Sectorul 6 riscă să rămână și iarna aceasta fără căldură, pentru că electrocentrala de care depind a oprit alimentarea. 

Avem 26 de grade. Asta e apa din termoficarea blocului. Acum umplem o găleată cu apă. Luăm temperatura, vedem dacă e diferență între ce ne arată contorul RADET și termometrul nostru. Iată, 20,4 grade Celsius”, spune Cristian Ban, președinte al unei asociații de proprietari.

Caloriferul este tot timpul rece, niciodată nu am fost mulțumiți. Ne învelim cu câte două paturi”, adaugă o femeie.

Nu am mai avut puterea să cumpărăm gazul, să plătim contractul și ni l-au oprit. Prețul gazului anul trecut pe timpul ăsta era undeva la 80 lei și acum e 600 lei. A venit Termoenergetica. Am acumulat o datorie și la ei în momentul de față de vreo 5 milioane de euro”.

„Grivița și Energo sunt oprite. Este o foarte mare problemă, mai ales pentru sectorul 1 și dar nu putem să lăsăm jumătate din sectorul 6 în frig total. Vom încerca din energia termică din sistem să distribuim peste tot. Asta înseamnă că va fi mai puțin peste tot”, a declarat Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

Tot din noiembrie începe compensarea facturilor la energia termică pentru consumatorii vulnerabili.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...