Unele dintre cele mai tari „poante” ale prințului Philip

Numărul de sâmbătă, 10 aprilie, al ziarului Daily Mail conține 144 de pagini. Din acest total impresionant, cele mai multe dintre acestea îi sunt dedicate regretatului Duce de Edinburgh, prințul Philip, care a murit vineri, la vârsta de 99 de ani.

Totodată, publicația a distribuit și un clip în mediul online, anunțând „cel mai mare ziar din istorie”, conform dailymail.co.uk. Cotidianul face referire, printre altele și la unele dintre vestitele „poante” ale prințului Philip – care era recunoscut pentru felul acid cum puncta anumite probleme, chiar și de natură politică.

Ducele de Edinburgh era renumit pentru replicile sale controversate. El a avut, la un moment, și o declarație extrem de dură la adresa Rusiei.

Aş vrea foarte mult să merg în Rusia… cu toate că ticăloşii mi-au ucis jumătate din familie”, a fost una dintre remarcile făcute, la un moment dat, de Prințul Philip. Această replică se înscrie într-un lung șir de declarații controversate rostite de soțul Reginei Elisabeta.

Agenţia DPA a realizat un top cu cele mai radicale comentarii ale ducelui de Edinburgh. Nu de puține ori, acesta a pus în dificultate Casa Regală, potrivit Agerpres.

Unele dintre cele mai tari „poante”

1. În timpul unei vizite de stat în China, în 1986, prinţul Philip a descris Beijingul ca fiind “oribil” şi a avertizat studenţii britanici: “Dacă mai rămâneţi mult aici o să aveţi cu toţii ochii ca nişte fante”.

2. După ce i s-a spus că Madonna va cânta melodia tematică din filmul din 2002 “Die Another Day” din seria “James Bond”, el a întrebat: “O să avem nevoie de dopuri pentru urechi?”.

3. “Arătaţi de parcă v-aţi pregăti să mergeţi la culcare”, i-a spus în 2003 preşedintelui nigerian Olusegun Obasanjo, îmbrăcat într-o robă tradiţională.

4. Vorbind cu oaspeţii la deschiderea noului sediu al ambasadei Marii Britanii din Berlin, în 2000, el a comentat: “Este o vastă risipă de spaţiu”.

5. “Nu venim aici pentru sănătatea noastră. Ne putem gândi la alte modalităţi de a ne simţi bine”, a spus el în timpul unui turneu în Canada, în 1976.

6. “Cum îi ţineţi pe nativi departe de băutură suficient de mult timp pentru a trece testul?”, l-a întrebat pe un instructor auto scoţian în 1995.

7. “Pare să fi fost montat de un indian”, a spus prinţul Philip în timp ce se uita la un tablou cu siguranţe, într-o fabrică scoţiană, în 1999. Ulterior, el şi-a cerut scuze, explicând: “Am vrut să spun cowboy. Tocmai ce am încurcat cowboy cu indienii”.

8. În 2002, în timp ce se afla în vizită la un club din Londra pentru tineri din Bangladesh, prinţul Philip ar fi întrebat vesel: “Deci, cine-i drogat aici?… El arată de parcă ar fi drogat”.

9. “Tinerii sunt la fel mereu. La fel de ignoranţi”, a comentat la cea de-a 50-a aniversare a programului său de premii Ducele de Edinburgh, având ca scop dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale tinerilor.

10. “Nu prea ţi-ai aranjat bine barba, aşa-i? Chiar trebuie să te străduieşti mai mult cu barba ta”, i-a spus el unui tânăr creator de modă la Palatul Buckingham, în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...