Ungaria a început producția de Remdesivir, medicament pentru COVID

Ungaria a început să producă mult căutatul Remdesivir, medicament folosit în tratarea pacienților cu coronavirus. Acesta este vândut acum de compania americană Gilead, iar stocurile din Uniunea Europeană sunt aproape de epuizare.

Comisia Europeană a semnat un acord-cadru cu societatea farmaceutică pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir. Până la distribuirea dozelor, însă, Ungaria s-a apucat să-și producă singură medicamentul.

Jozsef Bodis, ministrul Inovației și Tehnologiei, a anunțat, vineri, că firma ungară Richter a produs până în prezent, în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ministrul a mai precizat că, până la finele acestei luni, Richer va produce Remdesivir pentru tratarea a peste 800 de bolnavi.

Guvernul de la Budapesta, care are 5,25% din acțiunile companiei farmaceutice, a contribuit la acest proiect cu circa 1,1 milioane euro, precizează Hungary Today.

Jozsef Bodis a mai afirmat că Ungaria se pregătește să producă și antiviralul Favipiravir, un alt medicament folosit în tratarea COVID-19.

Comisia Europeană a mai semnat un contract pentru achiziția de Remdesivir

Comisia Europeană a semnat un acord-cadru cu societatea farmaceutică Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de cumpărare a unei cantități suplimentare de până la 500.000 de alte scheme.

Medicamentul va fi distribuit statelor membre ale Uniunii Europene, Marii Britanii, dar și altor țări candidate la aderare: Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

Contractul-cadru a fost semnat în contextul în care mai multe state UE aproape și-au golit stocurile de Remdesivir.

Și în România acest medicament este administrat tot mai rapid, dat fiind că numărul pacienților cu coronavirus este tot mai mare, iar bolnavi cu forme grave, aflați la Terapie Intensivă, sunt tot mai mulți.

„Observ în ultima perioadă că la Institutul Marius Nasta ajung pacienți care cu adevărat au nevoie de asistență medicală susținută de oxigen, de terapie complexă și aș putea să vă spun că stocurile de Remdesivir care altă dată ajungeau la aceeași cantitate două săptămâni, acum se termină în trei-patru zile”, a declarat Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta” din Capitală.

Pe 6 octombrie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța că România mai are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir.

„Este un tratament care se dă pentru cinci zile, și președintele SUA a beneficiat de el tot pentru cinci zile, dar nu trebuie să-l vedem ca pe un panaceu universal, nu trebuie să-l vedem ca pe elementul salvator”, a ținut el să precizeze.

Efectul Remdesivir asupra pacienților COVID-19

Un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine a arătat că antiviralul Remdesivir grăbește vindecarea pacienților COVID-19 cu cinci zile.

O analiză separată a mai indicat și faptul că medicamentul poate reduce rata de mortalitate în rândul acestor pacienți. Studiul a fost efectuat pe 1.062 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

1 COMENTARIU

  1. În prezent, 22.385 de persoane sunt în carantină acasă, cu un total de 803.648 de teste. 993 de pacienți au nevoie în continuare de îngrijire internată, dintre care 82 sunt ventilați mecanic.
    Ce este interesant la maghiari ca: Nu găsim multa ipocrizie PSD-ista in al lor parlament iar avocatul poporului lipsește din aceasta ecuație.
    Guvernul maghiar chiar muncește adevarat in folosul poporului sau chiar dacă Ungaria a trecut pragul de 120 de infecții la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...