Ungaria demarează vaccinarea cu Sputnik V. La început vor fi folosite 3.000 de doze

Ungaria începe administrarea Sputnik V și devine astfel prima ţară din Uniunea Europeană care folosește acest vaccin provenit din Rusia.

Cecilia Müller, responsabila Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, a declarat că „toţi parametrii vaccinului sunt adecvaţi pentru utilizarea sa”. Vaccinul nu se va putea utiliza în cazul în care pacientul suferă de boli cronice. Administrarea serului va depinde de sfatul medicului.

La început  vor fi folosite 3.000 de doze, iar apoi numărul dozelor va ajunge la 40.000, care au ajuns deja în ţară, dar trebuie mai întâi analizate, potrivit EFE.

Ungaria a vaccinat până acum 289.042 de persoane cu vaccinurile de la Pfizer/BioNTech şi Moderna. La o populație de 9,7 milioane de locuitori a fost vaccinată aproximativ 3% din populaţie.

În ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca, Cecilia Müller a precizat că vaccinul nu va fi utilizat la persoanele cu vârste de peste 60 de ani şi la cei care suferă de boli cronice. Ungaria a comandat 6,5 milioane de la AstraZeneca, 6,6 milioane de la Pfizer/BioNTech, 4,4 milioane de la Janssen şi 1,7 milioane de de la Moderna.

De la Sputnik V sunt așteptate 2 milioane de doze,  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...