Ungaria îngheață prețurile la șase alimente de bază la nivelul din octombrie 2021

Creşterea inflaţiei a determinat Guvernul Ungariei să intervină asupra prețurilor la șase alimente de bază care vor fi fixate la nivelul din octombrie 2021, relatează agenţia EFE.

Măsura este determinată de majorarea preţurilor la energie și vizează produse precum zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime și se va aplica de la 1 februarie, a explicat prim-ministrul maghiar Viktor Orban într-o postare video pe Facebook.

Orban a declarat că furnizorii cu amănuntul vor trebui să coboare preţurile la aceste şase produse la nivelul din 15 octombrie 2021, însă nu a menţionat compensări economice din partea Guvernului.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru. Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană, mai scrie EFE.

Conform calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, faţă de 3,3% în 2020.

Ungaria va avea în 3 aprilie alegeri legislative, iar Viktor Orban urmăreşte al patrulea mandat consecutiv, mai arată agenţia spaniolă. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole