Ungaria, Italia, Franța, Cipru susțin scoaterea Rusiei din Swift

Publicat: 27 feb. 2022, 09:20, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Ungaria, Italia, Franța, Cipru susțin scoaterea Rusiei din Swift

Italia, Franța, Cipru și-au exprimat acordul pentru excluderea Rusiei din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, anunță autoritățile de la Kiev, care au purtat discuții cu țările europene. Acordul Ciprului era considerat important, deoarece Ciprul este o destinație majoră a investițiilor rusești.

Premierul Poloniei a declarat sâmbătă că și Ungaria și-a dat acordul pentru această măsură aplicată Moscovei. Germania încă se împotrivește excluderii Rusiei, motivând că „ar avea efecte masive asupra transferurilor de plăţi în Germania”.

Președintele american Joe Biden se gândește din ce în ce mai serios să scoată Rusia din sistemul SWIFT, dar nu a luat încă o decizie, scrie CNN, citând mai multe surse din apropierea liderului de la Casa Albă.

Mișcarea este considerată „opțiunea nucleară”, când e vorba de sancțiunile împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Însă de la conferința de presă de joi, în care Joe Biden a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, administrația americană pare să se apropie de această decizie, pe măsură ce și aliații europeni se îndreaptă în aceeași direcție, mai notează CNN.