Ungaria pregătește piața pentru alimentele pe bază de insecte

Autoritățile din Ungaria pregătesc piața pentru alimentele care conţin proteine pe bază de insecte, chiar dacă maghiarii nu sunt deloc dispuși să „ungurii nu vor să mănânce insecte”. 

Astfel, acestea vor trebui să fie etichetate clar în acest sens şi să fie scoase la vânzare exclusiv pe un spaţiu special desemnat pe raft, a anunţat ministrul Agriculturii Istvan Nagy, citat de MTI.

Decizia a fost luată astfel încât consumatorii să poată să „distingă şi diferenţia” produsele cu proteină de insecte, conform noilor reguli,  chiar dacă „ungurii nu vor să mănânce insecte”.

De altfel, peste 70% dintre unguri „resping ferm posibilitatea” de a consuma alimente ce conţin proteină din insecte, potrivit unui studiu al autorităţii pentru siguranţa alimentară.


Comisia Europeană a aprobat deja patru insecte ca surse comerciale de hrană umană, decizie cu care Ungaria nu este de accord, în condiţiile în care UE nu se confruntă nici cu o criză alimentară şi nici cu una de proteine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...