Ungureanu, acuzații grave: Un individ condamnat la un an de închisoare pentru acte de tortură, numit de Nelu Tătaru în funcția de manager al Institutului de Transplant Renal din Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, lansează acuzații grave. El spune că Nicolae Sântimbrean, fost vicepreședinte al PNL Alba, „un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la un an de închisoare pentru acte de tortură” a fost numit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în funcția de manager al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca s-a aflat în centrul unui scandal și în urmă cu 3 ani, când managerul de la acea vreme, medicul Mihai Lucan, a fost reținut de procurori într-un dosar ce viza delapidarea institutului.

„Incredibil! Un fost torționar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcția de manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură! Numele lui este Nicolae Sântimbrean, a fost vicepreședinte al PNL Alba și de-a lungul timpului a primit de la partid mai multe funcții la stat, ultima la Casa de Asigurări din Alba-Iulia”, scrie Emanuel Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR spune că după „ce au numit un șef de pompe funebre la spitalul din Piatra Neamț, un ospătar la Spitalul din Câmpeni, județul Alba, un fost condamnat penal la Spitalul din Craiova, acum, viitorii noștri parteneri de guvernare, au trecut la un alt nivel, numesc la șefia unei instituții medicale conduse de un fost traficant de organe, un fost polițist care a torturat într-o secție de poliție un cetățean nevinovat”.

„ Rog public ministrul Sănătății să găsească soluții decente pentru conducerea Institutului de Transplant din Cluj-Napoca, cum ar fi logic, să organizeze un concurs, este chiar așa greu? Vă este teamă că ar putea veni la concurs cineva care are școală de management sanitar și ar ști cu adevărat să conducă un spital? Ne-am săturat de analfabeți, condamnați penal și alte specimene numiți manageri de spitale din pixul politic al PSD sau PNL.Ne-am săturat. Nu pricepeți?”, încheie deputatul USR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole