Ungurii irigă cu apă din Mureş, iar fermierii arădeni își plâng de milă, din cauza secetei

În județul Arad, seceta se face simțită tot mai mult, iar pagubele cresc de la o zi la alta, existând zone în care culturile sunt distruse în mare parte, în lipsa sistemelor de irigații. La vecinii de peste graniță, în schimb, culturile arată foarte bine, iar ironia sorții este că sunt udate cu apă adusă din Mureș. Și nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de ani buni.

Dacă în județul Arad, ca de altfel peste tot în țară, în ultimii 30 de ani au fost distruse toate sistemele de irigații, dincolo de granițe fermierii au sisteme de irigat ultraperformante cu apă asigurată de la zeci de km distanță.

‘’Seceta din acest an a distrus cultura de porumb în totalitate. Au fost două săptămâni în care n-am avut sub 37 de grade…Frunzele sunt arse de soare efectiv, aici, orice ploaie ar mai veni nu mai ajută. În ultimii 32 de ani, de când mă ocup de agricultură nu am avut un an atât de secetos și cu catastrofe atât de mari pentru cultura de porumb. Cultura va fi calamitată anul acesta 100%, nu vom avea porumb’’, a declarat un fermier din Nădlac pentru TV Arad.

În județul Arad au fost impuse restricții la utilizarea apei potabile în mai multe localități, încă de la începutul lunii iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...