UNICEF: Peste jumătate din copiii Ucrainei au fost strămutați din cauza bombardamentelor

UNICEF a anunțat că jumătate din totalul copiilor ucraineni au fost strămutați, după ce Rusia a invadat Ucraina, transmite Euronews.

Este vorba despre aproximativ 4,3 milioane de copii strămutați, de la începutul războiului, adică mai mult de jumătate din populația de copii din Ucraina, estimată la 7,5 milioane.

Din cei aproximativ 4,3 milioane de copiii strămutați, 1,8 au fugit din țară și 2,5 milioane au fost strămutați în alte zone din Ucraina.

„Războiul a provocat una dintre cele mai rapide deplasări pe scară largă de copii de la Al Doilea Război Mondial”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell.

Bombardamentele rușilor au ucis cel puțin 128 de copii și au rănit alți 172 de copii, a anunțat Lyudmyla Denisova, comisarul ucrainean pentru drepturile omului.

Russell avertizează că mulți copii sunt împreună cu familiile în subsoluri, lipsiți de hrană, apă șicondiții de igienă, din cauza bombardamentelor, UNICEF trimițând provizii și ajutoare de urgență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...