UniCredit România pregătește o emisiune de obligațiuni în valoare de 110 milioane euro pentru decembrie

În luna decembrie, UniCredit Bank România, parte a grupului UniCredit, bancă comercială paneuropeană, in­ten­ţionează să emită în cadrul programului de finanțare pentru acest an, obligațiuni în sumă de 110 milioane euro, investiția fiind realizată de banca – mamă UC SpA din Italia.

Obligațiunile sunt de tip senior nepreferențiale, negarantate, cu clauză de  răscumpărare la cinci ani, cu un cupon variabil pentru a îndeplini cerințele minime de fonduri proprii și datorii elibibile, potrivit reprezentanților băncii, arată ZF. Emisiunile vor fi la purtător pe piața internatională, nelistate la momentul emisiunii.

UniCredit este una dintre principalele instituții financiare din România, oferind servicii și produse pentru toate categoriile de clienți. În primul semestru, grupul a avut o evoluție pozitivă în contextul revenirii economiei României și a consumului privat, se arată în raportul semestrial publicat la 30 iunie.

Accentul s-a pus pe consolidarea poziției în piață și pe managementul riscului. Astfel, grupul UniCredit România a obținut un profit net consolidat de 436.217 mii lei, în creștere cu 42,25% față de aceeași perioadă a anului precedent, generată în principal de scăderea cheltuielilor cu provizioanele pentru risc de credit. Veniturile operationale consolidate au fost de 1.085.970 mii lei, în creștere cu 0,73% față de primul semestru din 2020.

După un an 2020 cu condiții de piață dificile în contextul pandemic, în care banca a avut o abordare de risc foarte prudentă, în primul semestru al anului 2021 creditarea a accelerat, atât pe segmentul companiilor, cât și pe cel al persoanelor fizice, prin volume nou finanțate superioare perioadei similare a anului trecut. La finalul primului semestru din 2021, totalul activelor a fost 51.012.955 mii lei, cu 1,84% mai puțin față de perioada similară din 2020.  

Prezență în 17 țări

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi. Grupul este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din venituri, cu o prezență în 17 ţări, unde are peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...