Universitatea Bucureşti, între primele 200 din lume. Cu ce secții se situează în top

Publicat: 23 sept. 2021, 20:30, de Eliza Popa, în Educație , ? cititori
Universitatea Bucureşti, între primele 200 din lume. Cu ce secții se situează în top
rectorul UB ȘI alianța CIVIS

Universitatea Bucureşti se numără printre primele 200 din lume la două specializări, limbi moderne şi, respectiv, media şi comunicare, în timp ce în clasamentul general al tuturor instituţiilor de învăţământ superior ocupă locul 601. Este singura Universitate din România cotată în QS World University Rankings.

În fişa de prezentare de pe topuniversities.com, Universitatea Bucureşti (UB) este descrisă drept una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România şi din Europa de Est. În clasamentele pe 2013 în funcţie de specializări, este pe un loc situat între 151 şi 200 la specializările media şi comunicare, dar şi la limbi moderne, menţinându-şi astfel poziţia din 2012.

De cine e dominat topul mondial

În topul mondial general, dominat de universităţi din SUA şi Marea Britanie, UB este clasată, la nivelul anului 2012, pe poziţia 601, după ce, timp de trei ani la rând, ocupase locul 501.Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităţie Cambridge (Marea Britanie) şi Harvard (SUA).