Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” e în TOP 200 de universități la nivel mondial!

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a fost clasată în primele 200 de universități de medicină la nivel mondial, potrivit ultimei ediții a TOP Shanghai.

Astfel, UMF Carol Davila a ajuns în intervalul 151-200 în domeniul “științe medicale”, subiectul „medicină clinică”, a anunțat instituția de învățământ, potrivit 360medical.ro. Pentru a fi incluse în clasamentul din acest an, universitățile trebuie să aibă un număr minim de publicații de cercetare în perioada 2014-2018 ăn domeniile relevante. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe “Web of Science și InCites”.

Pentru un trend ascendent

“Trebuie să susținem eforturile inițiate în ultimii opt ani, de dezvoltare a capacității de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acțiuni, vom identifica și aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare și stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica și mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menține acest trend ascendent și vom deveni un lider european regional”, a declarat rectorul UUMF ” Carol Davila” , prof. univ. dr. Viorel Jinga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...