Universitatea Harvard, dată în judecată. Care este motivul

Trei absolvente ale Universității Harvard au dat marți în judecată celebra universitate, pe care o acuză că nu a reușit să protejeze studenții de abuzurile sexuale și de constrângerile din partea unui cadru didactic, potrivit CNN. Profesorul, a cărui carieră riscă să fie compromisă, neagă acuzațiile.

Reclamantele sunt Margaret Czerwienski, Lilia Kilburn și Amulya Mandava. Acestea susțin că profesorul de studii afro-americane și de antropologie John Comaroff „a sărutat și pipăit studenții fără consimțământul lor, a făcut avansuri sexuale nedorite și a amenințat studenții că le va sabota cariera dacă se plâng”, se arată în unele documente ale procesului.

Reclamantele au mai susținut că eșecul universității de a acționa pe baza rapoartelor de hărțuire din partea profesorului demonstrează o „politică instituțională a indiferenței: un sistem menit să protejeze Universitatea și reputația în detrimentul studenților”.

Reprezentanții de la Universitatea Harvard au declarat că vor contesta acuzațiile din proces, despre care spun că nu reprezintă „în niciun fel o reprezentare corectă sau exactă a măsurilor serioase luate de Universitate”. Avocații lui Comaroff, care este identificat în proces, dar nu este numit ca inculpat, au transmis că profesorul „neagă categoric” că a hărțuit sau a vrut să se răzbune vreodată pe vreun student. Totodată, el a negat acuzațiile că ar fi sărutat sau atins în mod necorespunzător vreun student. Pe lângă faptul că a negat acuzația, avocații lui Comaroff au transmis că el e un „mentor sincer devotat pentru numeroși studenți”.

„Profesorul Comaroff nu este doar un savant de top în domeniul său, ci este o persoană profund grijulie, care și-a dedicat de zeci de ani energia în a îndruma generații de studenți. Atacurile asupra carierei sale bazate mai degrabă pe bârfe și fantezie decât pe dovezi reale sunt rușinoase”, au transmis avocații, într-o declarație.

Potrivit documentelor din proces, Mandava și Czerwienski au informat facultatea despre Comaroff în primăvara lui 2017, după ce au aflat că o studentă în anul doi le-a spus că a fost hărțuită de profesor. Consultantul ar fi raportat hărțuirea către Harvard, dar universitatea a ales să nu investigheze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...