Universitățile din Afganistan se redeschid pentru femei. Care sunt condițiile

Universitățile din Afganistan s-au deschis miercuri, permițându-le studentelor să se reîntoarcă în amfiteatre pentru prima dată de când talibanii au preluat, anul trecut, puterea în stat.

Administrația talibană nu a anunțat oficial care este planul său pentru fetele care vor să studieze la universitate, dar oficialii în educație au spus că femeilor li se vor permite să participe la cursuri cu unica condiție de a fi separate de bărbați, informeză CNN. O studentă la medicină, care a cerut să nu fie numită din motive de securitate, a declarat că felul în care au fost împărțite clasele a depins de genul studenților și că nu era clar dacă femeile puteau fi instruite de lectori de sex masculin sau dacă puteau interacționa cu studenții de sex masculin în afara clasei.

„Doar turele noastre de studiu sunt separate, deși ni s-a spus să nu ne plimbăm prin universitate până când nu se termină timpul băieților. În ciuda tuturor schimbărilor și condițiilor, încă vreau să continuu, deoarece educația mea nu ar trebui să fie incompletă.”, a spus studenta la medicină.

Shaker Wahidi, un oficial al Ministerului afgan al Învățământului Superior a declarat pentru CNN că universitățile publice din provinciile mai calde – din Nangarhar, Paktia, Paktika și Kandahar – se vor redeschide pentru toți studenții și studentele începând de miercuri.

El a adăugat că universitățile din zonele mai reci ale țării se vor deschide în martie atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole