Universul modern: Fiica de astronaut care a călătorit la ”marginea” spaţiului (VIDEO)

Fiica cea mare a astronautului Alan Shepard, primul american care a ajuns în spaţiu, a efectuat la rândul său o călătorie similară, sâmbătă, la 60 de ani după tatăl ei, la bordul rachetei companiei Blue Origin dezvoltată de Jeff Bezos, potrivit Reuters.

Laura Shepard Churchley, în vârstă de 74 de ani, care era elevă la momentul la care tatăl ei a ajuns pentru prima dată în spaţiu, în 1961, s-a numărat printre cei şase pasageri aflaţi la bordul capsulei din vârful rachetei denumită ”New Shepard”, în onoarea astronautului Alan Shepard – care a decolat şi a aterizat decolat dintr-o zonă de lansare situată la vest de oraşul Van Horn din Texas. Capsula propulsată de racheta autonomă a atins o altitudine de aproximativ 106 km înainte de a reveni pe Pământ cu ajutorul mai multor paraşute.

Puţin peste 10 minute

Întregul zbor, de la decolare până la aterizare, a durat puţin peste 10 minute, iar echipajul s-a bucurat de câteva minute de imponderabilitate în momentul maxim al zborului suborbital.

Laura Shepard Churchley a fost unul dintre cei doi oaspeţi de onoare invitaţi să ia parte la acest zbor până la „marginea” spaţiului, alături de Michael Strahan, în vârstă de 50 de ani, fost fotbalist profesionist şi coprezentator al emisiunii „Good Morning America” de la postul ABC. Lor li s-au alăturat patru clienţi plătitori de bilete pentru un loc la bordul ”New Shepard” – sumele nefiind dezvăluite – Dylan Taylor, director în industria spaţială, investitorul Evan Dick, antreprenorul Lane Bess şi fiul său Cameron Bess, în vârstă de 23 de ani.

Alan Shepard a realizat pe 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos. Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum putea fi evitată tragedia de la Crevedia și cât de...

Un raport exploziv privind tragedia de la Crevedia-Dâmbovița, ajuns în atenția instituțiilor de forță ale statului, evidențiază haosul intervenției, dar mai ales amatorismul și...