Unul dintre cele mai îndrăgite filme românești pentru copii: „Veronica” împlinește anul acesta 50 de ani! (VIDEO)

Anul acesta, unul dintre cele mai îndrăgite filme românești pentru copii, ”Veronica”, împlinește 50 de ani. Evenimentul are dublă semnificație în 2022, totul fiind legat de nu mai puțin îndrăgita Elisabeta Bostan, realizatoarea filmului.

Echipa ARTIS și Primăria Orașului Buhuși organizează evenimentul Cinecopilăria cu Elisabeta Bostan, un eveniment dedicat regizoarei, pe care o sărbătorim în orașul natal, la Buhuși pentru întreaga carieră în lumea cinematografiei și pentru cei 90 de ani împliniți pe 1 martie 2021. Evenimentul va avea loc în perioada 5-6 martie 2022, iar în cadrul acestuia, Elisabeta Bostan va fi numită cetățean de onoare al orașului, iar Casa de Cultură din Buhuși îi va purta numele.

În cadrul evenimentului va fi aniversat și unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii, Veronica, care anul acesta a împlinește 50 de ani! În 1972, anul lansării, filmul a reușit să aducă în cinematografe peste 3.600.000 de spectatori.

De fiecare dată a știut să aleagă cu mare atenție copiii-actori

Născută la Buhuși, în jud.Bacău, Elisabeta Bostan a decis în 1950 că este timpul să se mute în Capitală, pentru a-și urma cea mai mare pasiune, filmul. Nu a ajuns să joace în filmele de la cinema și nici pe scena vreunui teatru, dar a coordonat, de pe partea cealaltă, unele dintre cele mai bune producții care se adresează, în primul rând, copiilor. Are două mari pasiuni: copiii și cinematografia, pe care a știut să le îmbine și de aici a cunoscut succesul.

Pupăza din tei”, ”Tinerețe fără bătrânețe”, ”Veronica”, ”Mama” sunt câteva dintre filmele care poartă cu ele în istorie semnătura Elisabetei Bostan. De fiecare dată a știut să aleagă cu mare atenție copiii-actori care urmau să joace în filmele sale, iar unii dintre ei au ajuns astăzi actori îndrăgiți de publicul românesc. Medeea Marinescu, Bogdan Untaru, Sanda Foamete, Ionel Bocancea, Lulu Mihăescu, Izabela Moldovan sunt numele care au crescut alături de regizoare în cinematografia românească.

Pentru filmele sale a obţinut peste 40 de premii la cele mai importante festivaluri de film de atunci: Filmele sale au fost premiate la festivaluri de film, precum: Teheran, Tokio, Kyoto, Madras, Montreal, iar în multe festivaluri a fost preşedinte de juriu.

Cât privește personajul Veronica, cea care a interpretat-o – Lulu Mihăescu – a împlinit pe 16 noiembrie 2021 vârsta de 53 de ani și activează ca profesoară de muzică în Vancouver, Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...