UPB: Premiul de Excelență „Octavian Stănășilă” pentru olimpicii la matematică de clasa a XI-a

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) anunţă că, din acest an, acordă Premiul de Excelenţă ‘Prof. Dr. Octavian Stănăşilă’ primilor 3 clasaţi la Olimpiada Naţională de Matematică pentru nivelul clasei a XI-a.

Laureaţii acestui premiu decernat în 2022 sunt: Constantinescu Iustinian Cristian, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti; Popa Maria Cristina, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Dragomirescu Robert, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, potrivit unui comunicat al UPB.

Octavian Stănăşilă, profesor emerit de matematică, autor a zeci de culegeri şi manuale de specialitate, a fost şeful catedrei de matematici din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, unde a şi condus mulţi ani doctorate în domeniul care l-a consacrat.

De asemenea, Octavian Stănăşilă a predat şi a fost invitat la universităţi de renume precum Universitatea din Pisa – Italia, Universitatea din Nisa – Franţa sau Institutul de Tehnologie din Massachusetts – SUA.

A fost membru al Institutului de Matematică al Academiei Române. Profesorul şi cercetătorul Octavian Stănăşilă a obţinut rezultate importante în teoria spaţiilor analitice, analiză matematică şi teoria semnalelor, precizează reprezentanţii UPB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...