Urși polari, stele de mare, sirene? Cu ce ne îmbrăcăm anul acesta (VIDEO)

Pandemia a dus la închiderea magazinelor, studiourilor designerilor şi a fabricilor de confecții şi a impus restricţii de călătorie, context în care industria modei a fost grav afectată în ultimul an.

Pare oarecum dificil să te mai gândești la modă, când cuvântul de ordine din ultimul timp este sănătatea, dar, potrivit atât designerilor și mai ales  psihologilor, să nu omitem că moda are un aport important în viața noastră și ne menține optimismul!

Tocmai pe această idee Săptămâna Modei de la Londra, desfăşurată într-un format digital, a debutat vineri, designerii sperând să-şi încânte publicul, aflat în confortul propriilor locuinţe, cu cele mai noi creaţii, potrivit  Reuters.

Întrucât Marea Britanie se află în lockdown naţional, înregistrări video difuzate în streaming au înlocuit obişnuitele defilări pline de viaţă.

Un licăr de inspirație

Aproximativ 100 de branduri de vestimentaţie feminină şi masculină îşi vor prezenta colecţiile în următoarele câteva zile, într-un format adaptat pandemiei de COVID-19.

Este cu adevărat dificil pentru toată lumea în acest moment, dar în special în industria modei”, a declarat pentru Reuters Caroline Rush, directoare executivă a Consiliului Britanic al Modei.

”Săptămâna modei oferă un licăr de inspiraţie, un stimul care se conectează cu creativitatea şi meditează cu adevărat la impactul pe care moda îl are asupra societăţii şi culturii. Şi avem nevoie de aşa ceva’‘, a mai spus aceasta.

Mulți dintre designerii prezenți la importantul eveniment anul au ales locații inedite pentru a-și prezenta colecțiile. Cum ar fi muzeul Tate Britain, în aer liber, sau in interiorul unor clădiri de birouri, unde manechinele au evoluat în absenţa publicului.

Nu este vorba despre cantitate

Designerul Mark Fast spre exemplu a folosit oceanul drept sursă de inspiraţie pentru linia sa vestimentară toamnă-iarnă 2021-2022, care include jachete pufoase, pulovere şi rochii tricotate. Bluzele sunt decorate cu câte un urs polar sau o stea de mare, în timp ce rochiile, cu franjuri sau cu paiete care duc cu gândul la nişte sirene.

”Cred că ne dăm seama acum că nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate şi că lucrurile pot fi făcute diferit în multe aspecte ale vieţii noastre şi în feluri noi, moda fiind una dintre acestea”, a declarat Fast pentru Reuters într-un comentariu transmis prin e-mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...