US Open 2021. Simona Halep a învins-o pe Camila Giorgi 6-4, 7-6 și s-a calificat în turul 2 (Video)

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12 a învins-o pe Camila Giorgi 6-4, 7-6 (3) și s-a calificat în turul doi de la US Open 2021. Românca a avut un meci deosebit de dificil încă din primul tur, dar a reușit un meci extraordinar, în ciuda problemelor medicale din ultima perioadă.

În primul set, Simona Halep a jucat excelent. După ce a avut unul dintre cele mai bune procentaje la serviciu de până acum, Simona nu i-a dat adversarei sale din Italia nicio șansă de break.

Setul secund a început la fel de bine pentru româncă și a reușit să facă break-ul devreme. Dar la 5-4, când a servit pentru meci, Simona și-a pierdut prima dată serviciul în partidă și italianca a egalat. Giorgi nu a fost capabilă să-și țină nici ea serviciul și i-a permis româncei să servească a doua oară pentru a încheia meciul. Nici de această dată Simona nu a reușit să fructifice cele două mingi de meci pe care le-a avut și partida a ajuns la tie-break.

În cele din urmă, Halep a dovedit că este o campioană și s-a impus în tie-break cu 7-3, adjudecându-și a doua victorie după revenirea în circuit.

Simona Halep va evolua în manşa a doua cu Kristina Kucova din Slovacia, locul 111 WTA, care a întrecut-o, cu 7-5, 6-1, pe americanca Ann Li, locul 69 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 115.000 de dolari şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele care sunt eliminate în primul tur primesc câte 75.000 de dolari şi zece puncte fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

https://youtu.be/WJ1y4ikYEM4

Mai multe articole...

Cele mai citite articole