USAMV București împlinește 170 de ani de existență

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București deschide joi, 2 iunie, seria evenimentelor dedicate aniversării celor 170 de ani de existență, care va include și o conferință internațională.

Ceremonia de deschidere a festivităților va avea loc, mâine, de la ora 9.00, la Aula Magna Petre Sebeșanu Aurelian, în prezența Profesorului universitar. dr. Răzvan Ionuț Teodorescu, Rectorul USAMV București, dar și a Ligiei Deca, consilier prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare și a Profesor. universitar dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

Tot mâine, dar la ora 14.00 va avea loc deschiderea oficială a Conferinței internaționale Agriculture for Life, Life for Agriculture, în prezența ministrul Educației – Sorin Mihai Cîmpeanu și a lui Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul Sesiunii plenare a conferinței vor lua cuvântul Profesor. dr. Oscar Vicente, European Biotechnology Thematic Network Association – Improving agricultural production and food security under climate change conditions, Prof. dr. Pierre-Louis Teissedre,  University of Bordeaux Climate Changes and future of vines, grapes and wine: threats and opportunities, Prof. dr. Tomas Norton, Precision Livestock Farming (PLF), KU Leuven Towards a Smart Sustainable Animal Farming – what does the future hold?

De asemenea, va avea loc, la ora 19.30, și Gala Aniversară USAMV București 170, la Parcul Dendrologic, Campus Agronomie-Herăstrău, urmată de mai multe momente artistice aniversare.

USAMV București, fondată în 1852, este un promotor al învățământului și științelor agricole din România, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior și de cercetare din țara noastră, care a debutat cu prima școală agronomică din România, Școala de la Pantelimon.

Peste 11.000 de studenți anual

Înființată în 1852, USAMV București școlarizează anual peste 11.000 de studenți, fiind cea mai mare universitate cu profil agronom și zootehnic din România. Universitatea deține un campus care se întinde pe 40 ha în Herăstrău și încă 6 ha la Facultaatea de Medcină Veterinară.
USAMV găzduiește șapte facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.
La acestea se mai adaugă două stațiuni de Cercetare: Stațiunea Didactică și de Cercetare Dezvoltare Agronomică Moară Domnească (Ferma Moara Domnească – un model de fermă mixtă, cu mai multe sectoare: zootehnie, cultură mare, pomicultură, precum și un complex alimentar) și Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultură Pietroasa Istrița (105 ha de viță de vie, precum și o linie de vinificație modernă, respectiv 230 ha livezi), Centrul de Studiu al Calității Produselor Agroalimentare și serele în sistem hidroponic din campusul USAMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...