USR, atac la ministrul Agriculturii: „Menținerea lui Daea înseamnă pericol alimentar”

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură din Senat, spune că menţinerea lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii „constituie un pericol la adresa siguranţei alimentare” a românilor.

USR cere demiterea „de urgenţă” a ministrului Agriculturii, Petre Daea, pe care îl consideră „responsabil direct pentru creşterea accentuată” a deficitului comercial la produse alimentare.

USR invocă datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit cărora deficitul comercial la produse alimentare în 2022 s-a dublat faţă de anul precedent, înregistrând o creştere de 117%. Importurile de produse au fost de 13,2 miliarde de euro, iar exporturile de 11,9 miliarde de euro, reiese din comunicatul Uniunii Salvaţi România.

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură din Senat, spune că menţinerea lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii „constituie un pericol la adresa siguranţei alimentare” a românilor.

„Nu-ţi ajung degetele de la două mâini pentru a număra eşecurile catastrofale ale lui Petre Daea, de la gestionarea ineptă a crizelor declanşate de pesta porcină şi de gripa aviară până la eşecul de a depune la timp Planul Naţional Strategic şi, zilele acestea, eşecul de a obţine compensaţii corespunzătoare pentru producătorii de grâu din România. Faptul că importăm 85% din carnea de porc, faptul că suntem cel mai mare importator de roşii turceşti, în ciuda banilor cheltuiţi cu Programul ‘Tomata’, i se datorează lui Petre Daea. Singura grijă a ministrului Agriculturii este, aşa cum o spune DNA, să încerce să-şi angajeze pilele în minister”, a declarat Sebastian Cernic.

USR adaugă că Petre Daea este „principalul vinovat” că România nu reuşeşte decât în „foarte mică măsură” să-şi satisfacă cerinţele de consum intern la produse de carne şi preparate din carne, fructe şi lactate.

„USR cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să nu se mai mire de ce ‘România, altădată grânarul Europei, nu reuşeşte să-şi asigure necesarul de alimente’ şi să ia singura măsură normală, aceea de a-l demite imediat pe cel care este responsabil direct de dezastrul în care a ajuns agricultura românească”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...