USR critică rectificarea bugetară: „PSD-PNL-UDMR acționează precum un parazit care își consumă gazda”

Prima rectificare bugetară din 2022 demonstrează că „PSD-PNL-UDMR acționează precum un parazit care își consumă gazda”, susține USR. Principala nemulțumire este legată de cota mică atribuită investițiilor.

Într-un comunicat de presă, aceștia arată că rectificarea bugetară prevede cheltuieli suplimentare de aproape 34 de miliarde de lei, dar numai 3,2 miliarde de lei merg către investiții. Restul, în datorii și în consum.

„Guvernul se împăunează acum cu încasări suplimentare, dar refuză să spună că, de fapt, aceste venituri sunt rezultatul inflației care a sărăcit fiecare român în parte. Dobânzile au crescut foarte mult, pentru că Guvernul Ciucă, lipsit de credibilitate, a reușit să împrumute România la cele mai mari costuri din Uniunea Europeană”, susține senatoarea Anca Dragu (USR), fost ministru al Finanțelor.

Conform USR, rectificarea arată că nici PSD, nici PNL nu au de gând să facă niciun pas în spate de la creșterea galopantă a cheltuielilor statului.

Conform USR, rectificarea mai arată că schema de plafonare a prețurilor la energie este cea mai mare lovitură dată finanțelor publice anul acesta.

„Vedem clar o gaură de aproape 30 de miliarde de lei – banii pentru compensarea facturilor de energie. Din ce bani, domnule Câciu?

În loc să reducă taxele pe energie, au preferat o schemă alambicată care ruinează – încet, dar sigur – nu doar statul român, ci pe toți românii, pentru că ei vor plăti găurile create în buget de politicienii iresponsabili de la PNL, PSD și UDMR”, transmite USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...